donderdag 25 juli 2013

Synergon muilkorft medewerkers


Synergon, het grootste SW-bedrijf in Nederland, maakt het zichzelf niet makkelijk als het om communicatie gaat.De Nieuwsbrief juli 2013, geredigeerd door de directie van Synergon en bestemd voor de medewerkers begint met de mededeling dat in het vervolg afkortingen en moeilijke woorden zullen worden vermeden. Dat is een mooi streven, maar ook zonder afkortingen en/of moeilijke woorden te gebruiken kan je natuurlijk de grootst mogelijke onzin schrijven en verwarring stichten.Volgens de Verenigde Communistische Partij maakt Synergon zich schuldig aan slavernij, daartoe aangemoedigd door de verantwoordelijke gemeenten die gratis slaven leveren. Daar schreef ik al eerder iets over.Aan de verantwoordelijke wethouder in Oldambt, Bard Boon, zijn vragen gesteld die weliswaar een beetje zijn beantwoord, maar duidelijkheid verschaffen die antwoorden niet. Samengevat luidt het antwoord: “Daar weet ik niets van”. Bard's naam is eigenlijk Haas. Inmiddels heeft ook de PvdA Oldambt vragen gesteld aan Boon. Tijdens een bezoek van de fractie viel op dat een tiental opleidings-/participatieplaatsen bij Synergon niet zijn gebruikt. De PvdA wil weten wat daarvan de reden is. De antwoorden zijn er nog niet.Naar aanleiding van de vragen van de VCP schonk RTV Noord aandacht aan deze kwestie. Medewerkers van Synergon werden, soms onherkenbaar, ge├»nterviewd.

Het zijn geen mooie verhalen die de medewerkers te vertellen hebben en Synergon komt niet verder dan categorisch ontkennen.De Nieuwsbrief juli 2013, die zonder afkortingen en moeilijke woorden, eindigt met:Wie praat er met de krant of tv?Wij hebben gemerkt dat onze medewerkers soms worden aangesproken door journalisten a radio en tv. Wat moet je dan doen?

Als dit gebeurt, kun je doorverwijzen naar je sectormanager of naar de directeur. Zij zullen dan met de krant of tv praten.”

Mooi toch? Dan weet je als medewerker van Synergon wat je kan doen. Nee toch niet, je weet wat je moet doen. De medewerker dient uit deze kromtaal op te kunnen maken, dat wanneer hij of zij iets nalaat wat had gekund een sanctie kan verwachten omdat het kunnen eigenlijk een moetje was.Om er zeker van te zijn vroeg ik directeur Ed Scherbeyn welke sancties hij voor loslippige medewerkers in petto heeft. Ik kreeg omgaand (automatisch) antwoord: Scherbeyn is tot 19 augustus 2013 afwezig.Natuurlijk vroeg ik aan Synergon om dan maar een ander lid van de directie te laten antwoorden op mijn vraag, maar dat leverde helemaal niets op. We moeten er nu maar vanuit gaan dat Synergon de medewerkers verbiedt met de pers te praten en dat is dan geheel in lijn met het schandalige gedrag van het management van Synergon waar de medewerkers al tijden mee worden gepest en gekoeioneerd.Het is nu wel de hoogste tijd dat Synergon volledig opening van zaken geeft en als dat niet gebeurt, dan zullen de drie betrokken gemeenten onmiddellijk een diepgaand, onafhankelijk, onderzoek moeten instellen om een snel einde te maken aan deze VOC-praktijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen